16 Temmuz 2015 Perşembe

Çilek Kokusu



Yok yoook televizyonda yayınlanan o diziden bahsetmiyorum ben. Benim bahsettiğim çilek reçeli yaparken evi kaplayan o müthiş koku! Hani Türk Hava Yolları'nın bir reklamı var ya görebilirsiniz, duyabilirsiniz ama koklayamazsınız diye! İşte aynen öyle!


Bugün hayatımda ilk defa reçel pişirdim ve tercihimi de çilek'ten yana kullandım. Şimdi bana demeyin ne kadar kolay ne var bunda diye. Hiç yapmadığım için heyecan dolu bir bekleyiş oldu benim için! Neyse ki çok da güzel oldu reçelim. Sadece tek takıldığım nokta benim istediğim kadar koyu bir reçel olmadı. İnternette çeşitli bloglardan püf noktalarını okuduğum püf noktalarına dikkat ederek yaptığım için  fazla pişirmemeye özen gösterdim. Hatta yetinmedim 2 gün güneşte beklettim anneannelerimizin Güneydoğu Anadolu'da yaptığı gibi. Ama gelin görün ki reçelim yine de koyulaşmadı.


Bunun üzerine ben de 2. denememi Vişne ile gerçekleştirmeye karar verdim. Bu sefer daha koyu bir reçel yapımında başarılı olacağımı ümit ederek. Bu arada beklerken de evdeki eski dergileri karıştırayım dedim. Bu sırada bir de baktım ki dergilerden birinde "Ayın Meyvesi Çilek". Hepimizin bildiği alerjik bir meyve olmasının dışında ciltteki akne ve sivilcelere iyi geldiğini öğrendim. (Ki bu konuda oldukça problemliyim!) Bunun dışında, sinirleri güçlendirme ve ateşi düşürmeye de etkisi varmış mucizevi çileğin!


Ben bunları öğrenirken vişne reçeli de ocakta fokurdamaya devam etti. Biraz daha uzun süre kaynatırsam daha koyu bir kıvam olur belki diye düşündüm ama olmadı. Maalesef internet büyüklerimiz haklı çıktılar ve reçelimin kıvamının koyulaşması yerine reçelimin sadece rengi karardı. Zaten hafif yanık kokusu gibi bir koku duyuyorsunuz ve anlıyorsunuz durmanız gereken yeri! Bakalım bunları da güneşe koyacağım yine biraz kıvamı koyulaşsın diye ama hiç ümidim yok. Bir ara bir kaşık nişasta koymayı bile düşündüm içine! Düşünün o kadar ümitsiz durum yani! Bu işin bir püf noktası olmalı ama ben henüz çözemedim.  Bundan sonraki denememi böğürtlenle yapmak istiyorum. Umarım onda başarıyı yakalarım!



P.S: Siz de Çilek Reçeli yapmak isterseniz tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


I don't know have you ever heard it but Turkish Airlines has got a great advertisement. Briefly, the idea of the advertisement that you can see anything, even you can hear it however you can not smell it. That's the smell I was talking about the title. You should be here, next to me to smell the deliciousness of strawberries. I did a strawberry jam two days ago, the first time in my life. It has got a perfect colour. However, I didn't like its consistency because I prefer it intense. Nevertheless, I didn't give up and tried my chance. This time I prefer to use sour cherries yet it wasn't intense again as I wish. This time I boiled it 10 more minutes than strawberry jam yet it wasn't enough. Only the colour of my sour cherry jam is darker right now and I feel miserable about it. If you know the tip about it please don't hesitate to inform me. Because I need it desperately! Next time, I'll try blackberry jam. I hope I'll do it properly!

P.S: If you want to make Strawberry jam you can find the recipe form here.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...