Söz verdiğim gibi yaptım böğürtlen reçelimi. Pazarda tek bir yerde böğürtlen bulabilmem ise oldukça ilginç oldu. Yaptığım bunca reçelden sonra ben de tarifini verebilirim artık diye düşündüm. Pratik olarak vişne-çilek-böğürtlenin hepsi aynı tarifte. O yüzden tarifi daha genel geçer olan Çilek Reçeli ile yazdım. Değişen tek şey kullanacağınız meyve. Demeyin şimdi biz yıllardır kaynatıyoruz sen daha 3 tanecik yaptın şunun şurasında diye. Oldukça pratik ve yararlı bilgiler edindim bence. Bunları da paylaşmak fena olmaz hani. Reçelin püf noktalarına bakacak olursak:
1) Reçel yapmadan önce buz dolabına porselen bir tabak koyun. Reçelin kıvamının tutup tutmadığını anlamak için bu tabağa ihtiyacınız var. Reçelin olduğunu düşündüğünüzde tabağa damlatın ve damlanın ortasından parmağınızla bir çizgi çekin. Eğer çektiğiniz çizgi hemen kapanıyorsa reçelin kıvamı tutmuş demektir.
2) Reçel yaparken tahta kaşık kullanmaya dikkat edin.
3) Reçeli kaynatmadan önce karıştırırsanız ve kaynarken karıştırmazsanız daha az köpürüyor.
4) Reçeli karıştırmak isterseniz tencereyi sallayarak yapın ki meyveleriniz ezilmesin.
5) Böğürtlen reçelini daha sulu bırakabilirsiniz çünkü içerisindeki peptin sebebiyle sonradan kıvamı koyulaşıyor.
İşte bu kadar. Bunlara dikkat ettikten ve zamanınız olduktan sonra reçel yapımı oldukça basit.
E şimdi gelin kız olarak kendi yaptığım ev yapımı reçellerimi süslemesem olmazdı. O yüzden de bu etiketleri hazırladım. Siz de dilerseniz burayı tıklayarak reçel etiketlerine ulaşabilirsiniz.
Etiketlerinizi arkası yapışkanlı bir kağıda basıp kesmeniz yeterli olacaktır.
İyi eğlenceler!
♥
I made my promise and prepared my 3rd jam which is a delicious blackberry jam. After those jams, I have learned 5 essential tips about preparing a jam.
1) Put a small porcelain plate to the fridge before cooking the jam. You'll need that plate to understand whether your jam is ready or not. While you're cooking you jam, if you think its ready pour a drop of your jam to that cold plate. Then, draw a small line using your finger in the middle of it. If both sides are coming together quickly after it means that your jam is ready. If not, please boil it 5 more minutes.
2) You should use a wood spoon.
3) If you'll mix the jam before you cook and if you don't mix it during boiling it'll see less foam.
4) If you want to mix your jam just shake your pot. Via this way, you'll prevent your fruits from squeezing.
5) You can leave blackberry jam a little bit watery. Because of the pepcin inside, it'll stiffen later.
And as a bride candidate it won't be proper without decorating my new jams. If you want to add labels to your homemade jams just like me you can click here.
Have fun!
♥
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum: